Samen dansen en meer..

Boek je les

Corona maatregelen

De Covid-19 maatregelen van 29 september zijn volledig geimplementeerd in onze bedrijfsvoering. Wij dansen nog steeds Coronaproof!

Aanwezig zijn in de Dans Hotspot kan uitsluitend door van tevoren te registreren en onder strikte voorwaarden.

De online LIVE danslessen blijven wij doorzetten tot het einde van het komende dansseizoen, mei 2021. Mocht je een keertje verkouden zijn, of behoor je tot een risicogroep, jij kunt al onze lessen en activiteiten op verzoek vanuit je huiskamer volgen. Zo zijn wij flexibel in het volgen van de richtlijnen die de Rijksoverheid stelt. We kunnen het aantal bezoekers in onze danszalen eenvoudig op- of afschalen.

Kom nooit onaangekondigd en spontaan langs. Hoe leuk ook, we kunnen je niet toelaten.

De geldigheidsduur van alle leskaarten is deze zomer met 2 weken verlengd. Wij zijn na sluiting 1 week uit de lucht geweest om het online lesgeven op te starten, daarna was het voor iedereen mogelijk om danslessen vanuit de huiskamer te volgen. Het spijt ons dat we geen geld kunnen teruggeven of lessen kunnen laten inhalen. Er zijn onvoldoende liquide middelen hiervoor. Financieel gezien is het al lastig genoeg om te blijven bestaan in deze tijd.

Word jij Vriend van de Dans Hotspot? Lees meer en steun ons in deze moeilijke tijd

De onderstaande gedragsregels gelden binnen de Dans Hotspot en zijn beschreven voor alle activiteiten, ook als ze later dan 1 juni starten.

Met de volgende gedragsregels wil de Dans Hotspot een veilige en gezonde danservaring waarborgen voor personeel, leerlingen en bezoekers:

 • Als je ons bezoekt ben je gezond, heb je geen gezondheidsklachten en geen koorts en is ook niemand in je huishouden ziek.
 • Bij binnenkomst maak je je handen schoon met desinfectiemiddel bij de tafel aan de deur.
 • Je volgt de aanwijzingen van ons personeel te allen tijde op, vragen stel je daarna.
 • In de garderobe zijn vooralsnog geen bezoekers toegestaan. Je neemt jas, tas en schoenen mee naar je zitplaats.
 • In de wachttijd totdat je les begint, na de les of tijdens een dansfeest kies je een leeg zitje/plek buiten de dansvloer. Alle zitplekken hebben voldoende afstand van elkaar. Wil je bijpraten met een ander danspaar, dan doe je dat op 1,5 m afstand.
 • Je houdt bij het verplaatsen buiten de dansvloer 1,5 m afstand van elkaar, je houdt op de dansvloer 3 m afstand van elkaar. Als je een ‘vast’ danspaar vormt mag je in close hold dansen, in alle andere gevallen dans je in de afstands-vorm, 1,5-2 m van elkaar. De materialen die je gebruikt hierbij pak je bij ‘schoon’ en leg je weg bij ‘gebruikt’.
 • Bij de latin dansen/body dansen blijf je op je eenmaal gekozen plaats in je vak op de dansvloer, binnen de aangegeven lijnen, ook tijdens de dansinstructie. Dit geldt voor o.a. Salsa, Argentijnse Tango, Chacha, Rumba, Jive, Lindy Hop, Bachata, Kizomba, West Coast Swing, Rock & Roll, Blues, Afrodance, Line Dance, Streetdance.
 • Bij de ‘movende’ dansen, waarbij je je met snelheid over de vloer beweegt in de dansrichting, blijf je op 3 m afstand van de andere paren. Je danst pas een hoek in als het paar voor je daaruit weg gedanst is. Een figuur diagonaal over de dansvloer eindig je op ruime afstand van de hoek. Voordat je aan die zijde invoegt tussen de daar dansende paren, wacht je tot je gelegenheid krijgt van het paar dat het dichtste bij die hoek is. Dit geldt voor o.a. Quickstep, Engelse Wals, Ballroom Tango, Slow Foxtrot, Weense Wals, Samba en Paso Doble.
 • Vragen over een dansfiguur stel je vanaf je dansplek, je loopt niet naar de dansdocenten en -assistenten op de instructieplek. Tijdens je les wordt tegelijk gefilmd voor de online LIVE les. Op deze plek op de dansvloer geven wij instructie aan de leerlingen in de zaal en in de huiskamer. Iedereen blijft uit deze ruimte, ook als wij op dat moment niet op de vloer staan, dit mede met het oog op je privacy. Wij filmen de docenten, niet de leerlingen.
 • Bij de leswisseling vertrekken eerst de paren van de dansvloer, daarna stappen de paren van de volgende les de vloer op en kiezen hun plek. Tijdens een dansfeest ga je klaarstaan aan de vloerrand en wacht je tot de muziek stopt en er gelegenheid gegeven wordt om de dansvloer op te stappen.
 • Je blijft niet stilstaan op de dansvloer wanneer een dansfiguur niet lukt en onderbroken wordt en/of om met elkaar te praten, dat doe je buiten de vloer.
 • In de bar volg je de routing IN en UIT die met pijlen is aangegeven. Maximum aantal bezoekers in de bar: 4. Je let op de wachtstrepen op de vloer.
 • In de toiletten is vanaf 1 juni maximaal 1 persoon toegestaan. Zet het Bezet/Vrij bordje in de juiste stand bij gebruik van het toilet en zorg dat het barpersoneel je heeft gezien. Toilet bezet? Gebruik de wachtruimte en blijf daarbij op 1,5 m afstand. In de toiletruimte liggen hygiënische doekjes voor je klaar om deurkruk etc. vast te pakken of schoon te maken.
 • Het maximum aantal toelaatbare personen in elke ruimte staat aangegeven bij de entree en wordt telkens aangepast aan elke verruimende of beperkende richtlijn van de Rijksoverheid. Het maximaal aantal toelaatbare paren op een dansvloer bij de ‘stationaire’ en ‘movende’ dansen staat bij de entree en bij de danszaal aangegeven.
 • Gebruik je het dartbord of de pooltafel? Na afloop neem je pijltje of keu af met de hygiënische doekjes die ter plaatse klaar liggen.
 • Bij vertrek uit onze dansaccommodatie volg je de UITGANG route en wacht tot er niemand naar binnen stapt.
 • Alle danslessen worden fysiek in de zaal en tegelijk online LIVE gegeven. Wanneer je bij de les in de zaal aanwezig wil zijn, meld je dat voor 12:00 uur en laat je daarbij weten dat je of jullie gezond zijn. Dit kan via app (06 55 79 13 05) of via mail (info@danshotspot.com). Na 12:00 uur ontvang je een persoonlijke uitnodiging. Je kunt een les niet spontaan of onaangekondigd bijwonen.
Danshotspot Hoe werkt het Alle dansen Boek je les of evenement Vier je eigen (dans)feest Over ons FAQ Stay in touch Facebook Stay in touch Esdoornlaan 10, 1521 EA Wormerveer Westzijde 71 1506 EC Zaandam +31 6 55 79 13 05 info@danshotspot.com KvK 81276206 NL35 ing 0007 45 37 43

© Danshotspot 2021. All Rights Reserved.

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden